beats by dre cheap

Saopštenje

Sarajevo, 8.3.2008. godine


Građani Sarajeva su još jedan praznik obilježili protestima na ulicama Sarajeva. Današnji protesti su izraženi potpisivanjem peticija, na kojima je skupljeno oko sedam hiljada i pet stotina popisa građana Sarajeva kojim se traži smjena kantonalnog premijera Samira Silajdžića i gradonačelnice Semihe Borovac.


Cilj današnjeg okupljanja na koje su pozvali građani je komunikacija sa prolaznicima koji su potpisivali peticiju ispred Vječne vatre i ispred sarajevske Katedrale i upoznavanje sa njihovim zahtjevima. Želja je bila da se postavi pitanje građanima koji su njihovi razlozi potpisivanja peticije, odnosno da se prodube zahtjevi za ostavkama gradonačelnice i premijera pojedinačnim razlozima svakog građanina Sarajeva. Danas se pokazalo da "rulja" nema problem u komunikaciji sa građanima za razliku od gradskih i kantonalnih čelnika.
Peticiju je potpisalo oko 7500 građana koji su tom prilikom iznijeli svoje razloge koje će građani uvrstiti u listu razloga sa smjenu pomenutih gradskih i kantonalnih čelnika, ali i u listu zahtjeva koji će biti postavljeni pred one koji dođu na njihova mjesta.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti građanima koji su svojim potpisom podržali zahtjev za smjenu gradonačelnice Borovac Semihe i premijera Silajdžić Samira, ali i naglasiti da se sakupljanje potpisa, kao i protesti, nastavljaju.
Također, želimo se zahvaliti i i policiji koja je kao i do sada na maksimalno profesionalan način odradila svoj posao.


- građani

Građani građanima
http://gradjani.blogger.ba
10/03/2008 11:29