beats by dre cheap

Saopštenje za javnost

Mi, građani Sarajeva, želimo se zahvaliti oko 3000 naših sugrađana koji su danas odvojili vrijeme kako bi jasno pokazali da žele odgovornost i promjenu odnosa političara prema onima zbog kojih i jesu na svojim funkcijama. Naši zahtjevi su jasni i direktni i očekujemo da će u najskorijem roku biti ispunjeni. Sve dok se to ne desi i dok vlasti ne pokažu svoju odgovornost u radu, mi ćemo ih i dalje na miran i dostojanstven način pozivati na odgovornost koju duguju građanima, odnosno svom biračkom tijelu.

Prije svih, želimo se zahvaliti policiji na fer i korektnom odnosu. Zahvaljujemo im se na podršci i što su i ovaj put bili uz nas.

Želimo se zahvaliti i svim radio, novinskim i televizijskim kućama na podršci, fer i korektnom izvještavanju; što su bili s građanima u svakom smislu te riječi. Ne želimo izdvajati nikog posebno, jer podrška je zaista bila raznovrsna i došla je sa svih strana.

Također, zahvaljujemo se aktivistima svih NVO-a koji su podržale današnje građansko okupljanje, a prije svega aktivistima DOSTA! koji su bili s nama, njihovoj pomoći oko različitih aspekata organizacije, letaka, razglasa i koordinacije.

Na kraju, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su danas osjetili potrebu da govore i jasno i glasno iznesu svoje mišljenje, te ih pozivamo da nam se pridruže i 1. Marta, kada ćemo dostojanstveno i građanski, mirnim protestom obilježiti Dan nezavisnosti BiH, te se nastaviti boriti za bolje i sigurnije Sarajevo.

Građani
Sarajevo, 23.2.2008. godine

Građani građanima
http://gradjani.blogger.ba
23/02/2008 20:11