Građani građanima

Ovaj blog je sažetak misli i ideja građana iznesenih na sarajevo-x forumu, gdje se mogu pronaći proširene verzije istih.

06.03.2008.

Peticije

DA


I JA ZAHTJEVAM

DA PREMIJER VLADE SARAJEVSKOG KANTONA

SAMIR SILAJDŽIĆ
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU


Ostavku mora podnijeti zato što nije uradio dovoljno da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.


Ostavku mora podnijeti zato što nije našao za shodno da prihvati ni minimum odgovornosti za narušenu sigurnost naših sugrađana/ki.


Ostavku mora podnijeti jer je pokazao koliko je spreman grčevito se boriti za svoju poziciju, zloupotrebljavati javne medije, zloupotrebljavati strah vlastitog djeteta kako bi krivicu za haotično stanje u Kantonu prebacio na građane/ke i nevladine organizacije.


Ostavku mora podnijeti jer je nas, uplašene građane i građanke Sarajeva, nazvao ruljom, jer sprovodi represiju nad osobljem osnovnih škola, jer koristi naš novac u ličnu promociju.


Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli političar konačno shvatilo da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad.

IME I PREZIME

JMBG/BRLK

POTPISGornji podaci (ime i prezime, JMBG/BRLK i potpis) predstavljaju dokaz moje apsolutne i neopozive podrške zahtjevu da premijer, Samir Silajdžić, podnese neopozivu ostavku. U druge svrhe ovi podaci ne mogu biti korišteni.  ********

DA

 

I JA ZAHTJEVAM

DA GRADONAČELNICA GRADA SARAJEVA

SEMIHA BOROVAC
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU

 

Ostavku mora podnijeti zato što nije uradila ništa u skladu sa svojim institucionalnim mogućnostima, te van njih, da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.

 

Ostavku mora podnijeti zato što nije bila sa građanima/kama Sarajeva u trenucima njihove zabrinutosti, već je otputovala u Dubai, te tim nije našla za shodno da prihvati ni minimum moralne odgovornosti.

 

Ostavku mora podnijeti jer je pokazala koliko je spremna grčevito se boriti za svoju poziciju, lagati prilikom gostovanja u medijima, zloupotrebljavati strah građana/ki konstruišući različite političke priče kako bi krivicu za haotično stanje u Gradu prebacila na građane/ke, političke i nevladine organizacije.

 

Ostavku mora podnijeti jer nije ništa učinila na mobiliziranju ostalih nivoa vlasti na preventivnom rješavanju problema (ne)sigurnosti u Gradu, nije iskoristila svoju funkciju i utjecaj da potakne direktno odgovorne da prije eskalacije problema rade na njegovoj prevenciji.

 

Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli/a političar/ka konačno shvatilo/la da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad

 

 

IME I PREZIME

JMBG/BRLK

POTPIS

 

 

 

 

 

 

Gornji podaci (ime i prezime, JMBG/BRLK i potpis) predstavljaju dokaz moje apsolutne i neopozive podrške zahtjevu da gradonačelnica, Semiha Borovac, podnese neopozivu ostavku. U druge svrhe ovi podaci ne mogu biti korišteni.********


Peticije se također mogu preuzeti u .doc formatu:

za Samira
http://rapidshare.com/files/97576035/Peticija-Samir.doc.html

i za Semihu
http://rapidshare.com/files/97575597/Peticija-Semiha.doc.html

Linkovi
Plakati za 1. mart
Plakat-A5
Plakat-A4
Plakat-A3

Plakati za 23. februar
Plakat1-A4
Plakat1-A4[mirror]
Letak-prednja
Letak-prednja[mirror]
Letak-zadnja
Letak-zadnja[mirror]
Plakat2-A4
Plakat2-A5
Plakat3-A4

Video & audio materijali
Šuti i trpi
Tajo zbori
Firma Ilegal [mp3]
Protesti - Sarajevo 23.02.2008.
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - II dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - III dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - IV dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - V dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - VI dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - VII dio

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
23975

Powered by Blogger.ba