Građani građanima

Ovaj blog je sažetak misli i ideja građana iznesenih na sarajevo-x forumu, gdje se mogu pronaći proširene verzije istih.

23.02.2008.

Saopštenje za javnost

Mi, građani Sarajeva, želimo se zahvaliti oko 3000 naših sugrađana koji su danas odvojili vrijeme kako bi jasno pokazali da žele odgovornost i promjenu odnosa političara prema onima zbog kojih i jesu na svojim funkcijama. Naši zahtjevi su jasni i direktni i očekujemo da će u najskorijem roku biti ispunjeni. Sve dok se to ne desi i dok vlasti ne pokažu svoju odgovornost u radu, mi ćemo ih i dalje na miran i dostojanstven način pozivati na odgovornost koju duguju građanima, odnosno svom biračkom tijelu.

Prije svih, želimo se zahvaliti policiji na fer i korektnom odnosu. Zahvaljujemo im se na podršci i što su i ovaj put bili uz nas.

Želimo se zahvaliti i svim radio, novinskim i televizijskim kućama na podršci, fer i korektnom izvještavanju; što su bili s građanima u svakom smislu te riječi. Ne želimo izdvajati nikog posebno, jer podrška je zaista bila raznovrsna i došla je sa svih strana.

Također, zahvaljujemo se aktivistima svih NVO-a koji su podržale današnje građansko okupljanje, a prije svega aktivistima DOSTA! koji su bili s nama, njihovoj pomoći oko različitih aspekata organizacije, letaka, razglasa i koordinacije.

Na kraju, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su danas osjetili potrebu da govore i jasno i glasno iznesu svoje mišljenje, te ih pozivamo da nam se pridruže i 1. Marta, kada ćemo dostojanstveno i građanski, mirnim protestom obilježiti Dan nezavisnosti BiH, te se nastaviti boriti za bolje i sigurnije Sarajevo.

Građani
Sarajevo, 23.2.2008. godine

Pred Katedralom Pred Katedralom Pred Katedralom Oni sjede, mi protestvujemo Ruljo Ne da me Vlada Transparenti Transparenti Masa Masa Masa Novinari Masa Masa Masa Masa Masa Masa

Linkovi
Plakati za 1. mart
Plakat-A5
Plakat-A4
Plakat-A3

Plakati za 23. februar
Plakat1-A4
Plakat1-A4[mirror]
Letak-prednja
Letak-prednja[mirror]
Letak-zadnja
Letak-zadnja[mirror]
Plakat2-A4
Plakat2-A5
Plakat3-A4

Video & audio materijali
Šuti i trpi
Tajo zbori
Firma Ilegal [mp3]
Protesti - Sarajevo 23.02.2008.
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - II dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - III dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - IV dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - V dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - VI dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - VII dio

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
23975

Powered by Blogger.ba