Građani građanima

Ovaj blog je sažetak misli i ideja građana iznesenih na sarajevo-x forumu, gdje se mogu pronaći proširene verzije istih.

22.02.2008.

Otvoreno pismo studenata i studentica Ormar biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci

U vezi protesta studentskih organizacija i udruženja građana u Banjaluci održanih povodom proglašenja države Kosovo u kosovskom saboru 17.O2.2008.


Studenti i studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, okupljeni i okupljene oko Ormar biblioteke, s odbojnošću gledaju na organizaciju studentskih protesta održanih 18.02.2008. u Banjaluci povodom proglašenja državnosti Kosova. Studentska populacija koja je izašla tog dana na ulice Banjaluke slijepo se stavlja u političke interese vladajuće političke oligarhije, neartikulirajući uopšte svoje prave studentske interese i interese našeg društva.
Na studentskim protestima održanim u Banjaluci 18. februara/veljače, strogo osuđujemo paljenje nacionalne zastave Bosne i Hercegovine, kao i bilo koje druge zastave, i izostanak, sa time u vezi, političkih reakcija političkog vodstva Bosne i Hercegovine i Entiteta Republika Srpska i.e. izostanak reakcija Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH, Predsjednika Entiteta Republika Srpska, Predsjednika Vlade Entiteta Republika Srpska i Predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.
Studentski protesti, i protesti udruženja građana koji artikulišu pitanje gensa, odaju se u svom fenomenu kao emfatična želja da se i oni percipiraju kao značajan vidljivi faktor ili činilac odlučivanja pravde, istine i pomirenja. O ovoj istini nema ni govora. Njihova prava politička vrijednost korisna je samo za instrumentalne ciljeve vladajuće političke doktrine koja crpeći budžet, drži ljude u neznanju i upućuje ih pravcu ”velikih” ideja, ideja koje nemaju ove atribute. Nemoć se kompezira emfazijom, a racionalnost lažnim proračunima.
Saglasno sa željama za odgovornom vlašću, nasuprot banjalučkih instrumentalizovanih protesta, podržavamo motive građana i građanki Sarajeva, i Bosne i Hercegovine u cjelosti, u protestima protiv sveprisutnog nasilja na našim ulicama i u aparatima vlasti.


ORMAR BIBLIOTEKA
U Banjaluci, 19.februara/veljače 2008.


Linkovi
Plakati za 1. mart
Plakat-A5
Plakat-A4
Plakat-A3

Plakati za 23. februar
Plakat1-A4
Plakat1-A4[mirror]
Letak-prednja
Letak-prednja[mirror]
Letak-zadnja
Letak-zadnja[mirror]
Plakat2-A4
Plakat2-A5
Plakat3-A4

Video & audio materijali
Šuti i trpi
Tajo zbori
Firma Ilegal [mp3]
Protesti - Sarajevo 23.02.2008.
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - II dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - III dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - IV dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - V dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - VI dio
Protesti - Sarajevo 23.02.2008. - VII dio

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
23975

Powered by Blogger.ba